review odoo upgrade saas december 2014

TOTAMIN gebruikt een standaard odoo saas.  In december 2014 is deze geupgrade - kort de ervaringen

TOTAMIN (Kastia BV), Karel v.d. Esch

december 2014 - odoo saas upgrade

helaas ging die gepaard met een aantal serieuze issues

Om haar klanten goed van advies te kunnen dienen werkt TOTAMIN voor deze website met de standaard gratis odoo saas omgeving voor max 2 gebruikers. Een oplossing die voor een kleine organisatie zeer interessant is. Geen onderhoud, geen kosten en altijd de laatste versie - dat klinkt interessant

De upgrade van de saas omgeving liet even op zich wachten: Na de release van odoo v8 moesten de saas gebruikers toch wel een paar maanden wachten op een upgrade. Maar natuurlijk liever een paar maanden wachten voor een vlekkeloze overdracht naar de nieuwe versie waar de kinderziekten uit zijn dan een upgrade met allerlei problemen.

De upgrade werd enkele van de dagen per mail aangekondigd: een kleine week van te voren ontvingen we als saas gebruiker een meil met de aankondiging van de periode van de upgrade en na de upgrade kregen we per mail de melding dat de upgrade was uitgevoerd.

Upgrade direct in productie zonder testen risicovol of zelfs onverantwoord ? bij belangrijke wijzigingen adviseert TOTAMIN haar klanten altijd om eerst alles goed te testen in een testomgeving voordat de wijziging ook in productie wordt doorgevoerd. Vol van zelfvertrouwen acht odoo dit blijkbaar voor haar saas omgeving niet nodig nodig. Helaas: want er waren toch een paar serieuze problemen die nu in productie moesten worden opgelost. Hierdoor is de met zorg opgebouwde website aangetast - krijgen de website bezoekers niet de juiste gegevens te zien. Zo zijn er zelfs pagina's volledig verdwenen.   

Met de helpdesk van odoo aan de slag om de fouten te herstellen. Fijn dat odoo deze dienst verleent want zelf kun je als saas gebruiker niet bij de achterkant van het systeem. Maar we waren deze problemen graag voor geweest en hadden liever eerst alles goed bekeken  in een teststetting voordat de upgrade in productie werd doorgevoerd. Het blijft tenslotte een complex systeem waar je bij een majeure wijziging ook als odoo voor verassingen kan komen te staan. 

december 2014 - odoo saas upgrade

Helaas ging die gepaard met een aantal serieuze issues